Report – 2. wakeboard camp 2012

Po uspešno izvedenem 1. wakeboard campu je bilo takoj jasno da bo potrebno zadevo ponoviti. Kmalu zatem je bil termin določen in vsi smo nestrpno čakali drugi teden septembra. Kakor pravi rek, kdor čaka, dočaka, tako smo tudi mi dočakali 2. (tradicionalni :)wakebord camp 2012.

Prvi dan so udeleženci predstavili svoje predznanje, nato smo se razdelili po skupinah in podobno kot na prvem campu določili nekaj prvih trikov, ki se jih bodo udeleženci poizkusili naučiti.

Začetnikom so bili od začetka v izziv že štarti, a jih je večina v dokaj kratkem času že pridno nabirala kroge. Bolj izkušeni so se spopadli z vožnjo z drugo nogo naprej (switch), poskoki na vodi (ollie), obrati na v odi (surface spins) nekateri pa tudi z obrati iz poskokov (ollie spins).

Za vse tiste, ki jim samo voda ni dovolj in radi pofurajo tudi kakšen kos plastike v vodi (kicker), je bilo tokrat še bolje, saj smo imeli 2 skakalnici, eno na levi in eno na desni strani žice ter s tem večjo izbiro kar se je odražalo tudi v raznolikosti trikov in številom udeležencev, ki so skakali čez skakalnici. Na žalost tokrat brez sliderja, ki mu je burja bridko smrt storila, a zato je bilo nekoliko več motivacije za invert trike pri nekaterih.

Prve 4 dni smo se tako vsi naučili nekaj novega, popravili tehniko ter se fino zabavali na vodi, ob njej ter zvečer, na žalost pa je našo zabavo v zadnjih dneh nekoliko oteževala močna burja, tako da smo bolj vadili gostilniške športe: biljard, ročni nogomet in ping pong, ki so bile tudi glavne tri discipline mini turnirja.

Najbolj pogumni so se poizkusili tudi v wakeboardingu po burji in sami lahko povedo, da je “nekoliko” lažje če ne piha in ni valov, je bilo pa toliko bolj zabavno spuščati zmaja. V četrtek smo pred večernim gledanjem slik in posnetkov udeležencev izvedli tudi nagradno igro, kjer smo podelili nagrade naših sponzorjev: Prowaker.si in Wakeboard cable Pag.

Se vidimo naslednjič!

Aljoša

Se vidimo maja 2013![/box]